• Total Fräschhet

  Förställningen av Anton Hellström, Ossian Melin och Filip Aladdin
  – får Ruben Östlund att sätta macchiaton i vrångstrupen
  och Björn Runge att spilla gazpacho över hela kravatten.

Gästspelet inställt

Ett fantasiepos mitt i brinnande scenrum!

Ett år efter kritiker- och publiksuccén Total Trygghet återvänder trion Anton Hellström, Ossian Melin och Filip Aladdin med en fristående uppföljare.

Kontemporär scenkonst har aldrig varit så kontemporär som den är när den är så pass kontemporär som denna föreställning. Samtiden brinner! Här kommer föreställningen som får Ruben Östlund att sätta macchiaton i vrångstrupen och Björn Runge att spilla gazpacho över hela kravatten.

Total Fräschhet, den andra delen i trilogin Total Trilogi, är en fragmentarisk, energifylld föreställning. Den rör sig ledigt mellan genrer, med en stringent tematik kring gudslängtan, nonsenskonst och en desperat jakt på sunda fadersgestalter.

”Jag hade förstås jämfört med Killinggänget om inte referensen vore så sliten och konstaterat att de lyckas gestalta vår tids rädsla om det inte lät så pretentiöst.”

I DN beskrev Jacob Lundström Total Trygghet ”Jag hade förstås jämfört med Killinggänget om inte referensen vore så sliten och konstaterat att de lyckas gestalta vår tids rädsla om det inte lät så pretentiöst.”

PRESSKLIPP EFTER PREMIÄREN:

 • Dagens Nyheter 2018-01-22:
  https://www.dn.se/kultur-noje/scenrecensioner/scenrecension-total-fraschhet-pa-teater-brunnsgatan-fyra/
 • Expressen 2018-01-20:
  https://www.expressen.se/kultur/det-har-ar-en-version-av-tartan-fast-for-var-tid/

Total Fräschhet är liveskildringen som för tankarna till samtidens fria mediaflöde!

Föreställningens konstnärliga idé är att med hjälp av en fragmentarisk, kollage-inspirerad dramaturgi lösa upp kronologi och logik, för att ge större rum åt tematik.

Med en märklig, absurd och smygande humor ser föreställningen på vårt samhälle med ett par kalejdoskop-glasögon där det allra minsta och det allra största hamnar sida vid sida.

Total Fräschhet riktar sig speciellt till en publik som inte har för vana att gå på teaterföreställningar.