Telemakos – en badkarspjäs

Inspirerad av Odysséen

TELEMAKOS och mamma Penelope bor ensamma i en lägenhet och väntar på att Odysseus ska återvända från kriget, så att familjen kan återförenas. De försöker leva ett vanligt vardagsliv med pannkakor, trasiga lampor och hyreskontrakt som är på väg att gå ut, men världen utanför tränger sig på. När kommer pappa hem? Och varför måste de egentligen vara här? Telemakos får inte svar på sina frågor, men på kvällen, innan läggdags, förvandlas plötsligt badrummet till en flotte på ett stort hav. Tillsammans träder de in i en fantasivärld av skeppsbrott, sjöodjur, sirener och cykloper. I badkaret utspelar sig ett storslaget äventyr, långt borta från vardagen, fylld av saknad efter en pappa som aldrig kommer hem.

TELEMAKOS är en föreställning full av fantasi och allvar, som väver ihop den grekiska myten om Odysses och hans irrfärder med familjen som väntar i en liten lägenhet långt långt bort. Här möts myt och verklighet, äventyr och allvar. Det handlar om när tiden står still och när fantasin och leken blir vägen att klara av verkligheten runtomkring.

SKÅDESPELARE: Emilie Dimitrakopoulou Salén och Tove Wirén

MANUS: Emma Broström
REGI: Petter Heldt
SCENOGRAFI/KOSTYM: Karin Dahlström
LJUSDESIGN: Joakim Qvarforth

PREMIÄR: 29 september 2017 på Teater Halland därefter turné
SPELPERIOD: Hösten 2017

LÄNGD: 40 min

TEKNIK: Scenyta 8 x7 meter. Spelyta 4 x 3 meter. Takhöjd 3,5 meter. Elkrav 16 A 3-fas, 10 A 1-fas.

Ensemble Telemakos

PRODUCENT / BOKNING

Heléne Lofjärd
Tel 0340-54 22 82
helene.lofjard@teaterhalland.se

PRESSKONTAKT

Lena Sandersson
Tel 0340-54 22 83
lena.sandersson@teaterhalland.se

Skola

För barn mellan 4 och 7 år i skola och förskola.

PRIS/ELEV I FÖRSKOLA: 30 kr

PRIS/ELEV I GRUNDSKOLA: 60 kr

GAGEPRISER ÖVRIGA ARRANGÖRER:

Inom Halland: 3000 kr/föreställning efter regional subvention. (ord.pris 6000 kr). Begränsat antal publik för bästa upplevelse.

Utanför Halland: 12000 kr/föreställning inkl resor och traktamente efter regional subvention. Erbjudande 10.000 kr om bygget kan stå kvar. Begränsat antal publik för bästa upplevelse.

Offentlig publik

För bibliotek och teaterscener.