DE FÖRSKRÄCKLIGA

De förskräckliga är en vindlande ringdans genom klassikernas makthungriga korridorer, fyllda av intriger, lögner och sammansvärjningar. Låt er förföras av intrigmakare, roas av manipulatörer och förfäras av domptörer. Möt världsdramatikens sköna juveler i komiska piruetter och tragiska våldsamheter.

Med rötter i klassisk teater, varieté och cirkuskonst bjuder Pelle Öhlund och Nina Jemth från Varietéteatern Barbès på humor, poesi och scenisk magi. Öhlund och Jemth har vid ett flertal tillfällen blivit prisade för sina föreställningar som turnerat runt i världen. De förskräckliga är deras första uppsättning på Teater Halland och årets stora satsning för bygdegårdar. Missa inte detta gnistrande kostymäventyr i vintermörkret.

Möt världsdramatikens sköna juveler

Våra mest älskade klassiker på 100 minuter

En rolig och helt förskräcklig föreställning


TRAILER DE FÖRSKRÄCKLIGA

ENSEMBLE DE FÖRSKRÄCKLIGA

KONSTNÄRLIGT TEAM

Regi: Pelle Öhlund och Nina Jemth
Scenografi/kostym: Karin Dahlström
Dramaturg: Anna Berg
Affischfoto/profilfoto: : Annika von Hausswolff


FÖRESTÄLLNINGSFAKTA

Längd: 1 tim 40 min, inkl. paus.

Premiär 23 november 2018
Spelas t o m 31 januari 2019.Turnéområde Halland och övriga län i södra Sverige.


BYGDEGÅRDSERBJUDANDE HALLAND

Hallandsturnén arrangeras i samarbete med Riksteatern Halland, de halländska teaterföreningarna och Bygdegårdarna i Halland. Genom detta samarbete har bygdegårdsföreningarna i Halland möjlighet att arrangera föreställningen helt utan kostnad. För mer information om förutsättningarna för detta erbjudande kontaktar du Maria Andrén, 0340-55 22 92 eller maria.andren@teaterhalland.se.

Skapa er egen unika kväll

med föreställning, fika, mat eller mingel. Prata med oss om idéer!