Projektledare till Doc Lounge Varberg

Vi söker dig som är driven, utåtriktad och har ett stort nätverk i Halland, främst inom filmvärlden, men även inom andra kulturgenrer och delar av samhället. Du älskar att skapa engagerande och inkluderande arrangemang. Du har lätt för att skapa nya kontakter och att representera Doc Lounge i olika sammanhang. Du är givetvis lysande på att uttrycka dig i tal och skrift (svenska i huvudsak, men även engelska). Älskar du film och har erfarenhet av arbete med filmvisningar är detta meriterande. Projektledaregenskaper och studier i filmvetenskap värderas högt.

Du kommer att vara ansvarig för Doc Lounge Varbergs ordinarie visningar och planera verksamheten. Du kommer att arbeta självständigt men i nära samarbete med teaterns PR-ansvarig vad gäller konceptutveckling, kommunikation och marknadsföring.

Arbetsuppgifter:

  • Projektledning: Öergripande ansvar för visningsverksamheten. Utifrån verksamhetens vision och syfte utarbetar du aktivitetsplan och budget, med PR-ansvarig och ekonomichef som bollplank. Arbeta med samarbeten, planering och utveckling. Kommunikation med Doc Lounges huvudkontor och resten av nätverket.
  • Marknadsföring: Arbeta med hemsida, arbeta kreativt med sociala medier, uppsökande verksamhet mot olika målgrupper utifrån filmernas teman, med strävan efter att bredda och öka publiken genom samarbeten och nya, innovativa idéer.
  • Program: Planera och boka filmprogrammet, både via Doc Lounge-nätverkets officiella urval och direkt från produktionsbolag och regissörer. Till varje film planera ett passande kringarrangemang som t ex kortfilm, samtal, livemusik, djs mm.
  • Arrangemang: Ansvarig under arrangemangen. Välkomna publik, sälja biljetter, presentera filmer och hålla i samtal på scen. Samverka med teaterns tekniker och ansvara för teknik och dokumentation. Kommunicera med gäster och personal på plats.

Är du den passionerade projektledare som vi söker? Skicka din ansökan till jobb@teaterhalland.se senast den 16 januari 2017. Skriv ”Ansökan Doc Lounge Varberg” i ämnesraden. Kontaktperson: Louise Morberg, nuvarande projektledare för Doc Lounge Varberg, – 076-651 66 15 eller Lena Sandersson, PR-ansvarig Teater Halland, – 0768-08 89 25. Läs mer om oss på www.teaterhalland.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

OM DOC LOUNGE VARBERG
PÅ TEATER HALLAND

Doc Lounge Varberg är en filmklubb som visar nyproducerad dokumentärfilm och är en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Vår vision är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. Vi lägger stor vikt vid att nå en ny och bred målgrupp, att vara en plattform för kulturutövare och en självklar mötesplats i regionteatern Teater Hallands foajé. Doc Lounge Varberg startade 2013 och har sedan dess haft över 30 evenemang. Vår verksamhet grundar sig i ett unikt filmvisningskoncept där vi presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren i en kreativ och inbjudande miljö med bar och mat. Där adderar vi livemusik, intressanta samtal, möten med filmregissörer m fl och andra kringarrangemang. Vi låter interaktionen med publiken bli en stor och viktig del av kvällen. Kort och gott – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Tillträde:
Februari 2017 eller enl överenskommelse. Placering: Varberg.

Omfattning:
Projektanställning på 25%, under aktuella vår- och höstmånader.

Varaktighet:
2017 (med chans för förlängning)

Arbetsgivare är Teater Halland.