Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skavet | Bonusfamiljer

4 oktober, 2018, 19:00 - 21:00

- Fri entré

Allt fler familjer i Sverige lever i nya konstellationer med barn, föräldrar och partners från olika håll. Många drömmer om den stora lyckliga familjen, men ibland är det inte så lätt med olika vanor, rutiner och syn på familjelivet. Var går gränserna för familjen och hur ser statusen ut för de olika familjemedlemmarna? När är bonuspappan någon att räkna med och när är han vikarie? Hur förhåller vi oss till de ständigt närvarande exen?

 

Vi försöker reda i bonusfamiljen och pratar med några som har erfarenheter från olika håll och tänkt till lite extra kring det här.

  • Moa Herngren är journalist, författare och manusförfattare. En av upphovspersonerna bakom dramaserien Bonusfamiljen och har även skrivit manus till tv-serierna Svartsjön och Finaste familjen. Moa har tidigare varit chefredaktör på tidningen Elle och har medverkat i tidskrifterna MamaFamily LivingAmeliaDagens Nyheter med flera.Hon debuterade som författare i antologin Uppdrag: Familj 2005 och utkom 2007 med sin första roman Allt är bara bra, tack. 2016 gav hon ut faktaboken Fältguide för bonusfamiljen och sommaren därefter var hon sommarvärd i P1 där hon bland annat pratade om sin egen bonusfamilj.

Dessutom gästas vi bl a av:

  • Anders Bergström. leg psykoterapeut och auktoriserad familjerådgivare. Arbetar vid familjerådgivningen i Varberg och på Samtalsforum AB.Anders har i många år mött människor som behövt göra en förändring av tillvaron. ”Att vårda om sin kärlek, till sig själv och andra, kan vara besvärligt men också väldigt härligt” säger han.
  • Jonas Paulson är en fotbollsintresserad pappa och bonuspappa. Jobbar som kommunikatör och copywriter. Jonas har ett eget barn och två bonusbarn. ”Är gift med mamman och bor nära pappan.”

(Tidigare Skavet-teman och gäster finner du här).


Plats: Foajéscenen, Teater Halland

Foajén öppnar kl 18:00. Servering av vin, öl, smörrebröd m m. Samtalet börjar kl 19:00.

Detaljer

Datum:
4 oktober, 2018
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
,

Plats

Teater Halland Foajéscenen

Detaljer

Datum:
4 oktober, 2018
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
,

Plats

Teater Halland Foajéscenen