Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skavet | Jakten på den perfekta kroppen

4 april, 19:00

När får en kropp bara vara en kropp?

Kroppen är konstant laddad. Kulturens ABC-poddarna Cecilia Suhaid Gustafsson och Caisa-Stina Forssberg ser på sina kroppar och känner sig utbrända av alla bodypositive-konton och att inte ha fucks to give.

Fortfarande pratar vi om retuscherade bilder i tidningar, kvinnorna i reklamerna är overkliga och vi nu ska dansa på sociala medier och vara ”kroppsfria”. Kulturens ABC vill mest vara ifred. De vill varken vara positive, fat and sexy och inte dansa till sig en frigörelse. Snarare känner de sig som svikare. Är det tillåtet att sukta efter bekräftelse, vara en dålig feminist och får man fler skådespelarroller om man går ner i vikt? Kulturarbetarna Cecilia Suhaid Gustafsson (konstnärlig ledare) och Caisa-Stina Forssberg (skådespelare) analyserar branschens ljusa och mörka sidor. De pratar högt och lågt, utan filter.

Efter föredraget blir det panelsamtal med Arta Tahiri och Drilona Raqi,. Arta spelar innebandy i Munka Ljungby, seriesegrare division 1 och Drilona studerar till socionom på Göteborgsuniversitet. För tillfället praktiserar hon som kurator på en skola i  Varberg.

OM KULTURENS ABC
”Världens bästa podcast, punkt” så förklarar de sin podcast. Cecilia Suhaid Gustafsson och Caisa-Stina Forssberg träffades i Härnösand när de var 14 år gammal. De startade Kulturens ABC för sju år sedan som ett forum för att tala om vilka vedermödor som kulturarbetare står inför anno 2000tal. På grund av fantastisk uppskattning, lovord och hoppingivelse från deras lyssnare, så fortsatte de: Prata. Om dödsynder och dygder, ångest, kroppsideal och älskog, kärlek och irritation, Anders Björk och konsten.

Välkommen till Skavet på Teater Halland.
I samarbete med Art inside Out.

Fri entré – Välkomna!

(Tidigare Skavet-teman och gäster finner du här).


Plats: Foajéscenen, Teater Halland

Foajén öppnar kl 18:00. Servering av vin, öl, smörrebröd m m. Samtalet börjar kl 19:00.

Detaljer

Datum:
4 april
Tid:
19:00
Evenemang Kategorier:
, , ,
Evenemang Taggar:
,

Detaljer

Datum:
4 april
Tid:
19:00
Evenemang Kategorier:
, , ,
Evenemang Taggar:
,