Laddar Evenemang

« All Events

Skavet & Mötesplats barnkultur | VISUELL MAKT | Gäst: Joanna Rubin Dranger

6 september, 17:00 - 18:15

- Fri entré

Tema: VISUELL MAKT

Vår kultur är visuell. Vi inte bara konsumerar mer bilder än någonsin tidigare, vi sprider också våra bilder till en vidare krets.

GÄST: Joanna Rubin Dranger affilierad professor på Konstfack, serietecknare och bilderbokskapare. Hon föreläser om hur toalettsymboler, hakkors, berusade gorillor, Mona-Lisa och stereotypa bilder hänger ihop.  Sedan 2012 har vi kunnat följa en rad polemiska debatter om stereotypa bilder och föreställningar i kulturen. Föreläsningen Visuell makt ger en fördjupad kännedom om stereotypa bilders historia, funktion och samtida repetitioner. Kom och mingla, diskutera och ta del av senaste nytt!

  • Kl 16.30 Kaffe och mingel
  • Kl 17.00 – 18.15 Joanna Rubin Dranger – VISUELL MAKT
  • Kl 18.15-19.00 Samtal fortsätter med panelgäster och publik.

Fri entré i mån av plats. Fika ingår.

OSA! Senast 1 vecka innan till eva.c.andersson@regionhalland.se.
Anmälan är bindande. Ge gärna platsen till en kollega om du får förhinder.


                        

Denna gång arrangeras SKAVET i ett samarbete mellan Mötesplats barnkultur/Kultur i Halland, Barnfestivalen i Varberg / Varbergs kommun och Skavet / Teater Halland.


Mötesplats Barnkultur är för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet. Fyra gånger om året presenteras inbjudna gäster, nyskapande projekt, spännande verksamheter, senaste forskningsrönen, nya kulturpolitiska reformer eller något annat högaktuellt ämne, på olika platser i Halland. Olika ämnen varje gång inom något av alla kulturområden; musik, dans, film, teater, litteratur, konst, slöjd med mera.


Skavet är vår samtalsserie där vi tillsammans med publiken och inbjudna gäster, pratar om sånt som ”skaver” i oss. Det kan vara frågor som rör samhället, dagsaktuella händelser, tankar om demokrati och yttrandefrihet. Hur förhåller vi oss till att 90.000 unga människor står utanför samhället? Vem ska integrera vem till vad? Får man säga och skriva vad som helst? Varför behövs konst? Här får vi chans att i lugn och ro prata om det som är komplicerat, det vi inte riktigt har svar på eller vet hur vi ska hantera. Vi bjuder in några som tänkt lite extra och får höra vad de säger. Art Inside Out och Teater Halland samarbetar gällande Skavet-serierna.

Detaljer

Datum:
6 september
Tid:
17:00 - 18:15
Pris:
Fri entré
Evenemang Categories:
, , , ,
Evenemang Taggar:
, , , , ,

Plats

Teater Halland Foajéscenen