Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skavet & Mötesplats barnkultur | VISUELL MAKT | Gäst: Joanna Rubin Dranger

6 september, 2018, 17:00 - 18:15

- Fri entré

Tema: VISUELL MAKT

Vår kultur är visuell. Vi inte bara konsumerar mer bilder än någonsin tidigare, vi sprider också våra bilder till en vidare krets.

GÄST: Joanna Rubin Dranger affilierad professor på Konstfack, serietecknare och bilderbokskapare. Hon föreläser om hur toalettsymboler, hakkors, berusade gorillor, Mona-Lisa och stereotypa bilder hänger ihop.  Sedan 2012 har vi kunnat följa en rad polemiska debatter om stereotypa bilder och föreställningar i kulturen. Föreläsningen Visuell makt ger en fördjupad kännedom om stereotypa bilders historia, funktion och samtida repetitioner. Kom och mingla, diskutera och ta del av senaste nytt!

  • Kl 16.30 Kaffe och mingel
  • Kl 17.00 – 18.15 Joanna Rubin Dranger – VISUELL MAKT
  • Kl 18.15-19.00 Samtal fortsätter med panelgäster – Hur resonerar de som arbetar med bilder? Vad säger pressfotografen, scenografen och den komersiella influencern om de bilder som väljs och förmedlas? Möt Annika Karlbom, Charlotta Nylund och Maria Lofjärd och delta i ett intressant eftersamtal.

Annika Karlbom pressfotograf på Hallands Nyheter i Varberg – Att skildra samhället, och dess innevånare på ett talande och rättvist sätt känns viktigare än någonsin för mig. Vi utsätts dagligen för ett allt större bildbrus. Många tar bara plats, och säger oss ingenting. Men alla människor borde ha kunskapen att läsa de bilder som vill påverka oss i en eller annan riktning.

Under åren 2014-2018 ansvarade Maria Lofjärd för foto och sociala medier på Lagerhaus, en resa som bland annat innebar en helomvändning i företagets bildspråk och som 2018 resulterade i att Lagerhaus Instagramkonto nådde över 200.000 följare.

Charlotta Nylund, scenograf och kostymdesigner, gör ständiga val kring hur karaktärer på scenen ska presenteras för publiken. Färger, snitt, val av kostym och vem som spelar vilken roll…. Allt vi visar på en scen får betydelse och allt är tecken som publiken får tolka.

Fri entré i mån av plats. Fika ingår.

OSA! Senast 1 vecka innan till eva.c.andersson@regionhalland.se.
Anmälan är bindande. Ge gärna platsen till en kollega om du får förhinder.


                        

Denna gång arrangeras SKAVET i ett samarbete mellan Mötesplats barnkultur/Kultur i Halland, Barnfestivalen i Varberg / Varbergs kommun och Skavet / Teater Halland.


Mötesplats Barnkultur är för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet. Fyra gånger om året presenteras inbjudna gäster, nyskapande projekt, spännande verksamheter, senaste forskningsrönen, nya kulturpolitiska reformer eller något annat högaktuellt ämne, på olika platser i Halland. Olika ämnen varje gång inom något av alla kulturområden; musik, dans, film, teater, litteratur, konst, slöjd med mera.


Skavet är vår samtalsserie där vi tillsammans med publiken och inbjudna gäster, pratar om sånt som ”skaver” i oss. Det kan vara frågor som rör samhället, dagsaktuella händelser, tankar om demokrati och yttrandefrihet. Hur förhåller vi oss till att 90.000 unga människor står utanför samhället? Vem ska integrera vem till vad? Får man säga och skriva vad som helst? Varför behövs konst? Här får vi chans att i lugn och ro prata om det som är komplicerat, det vi inte riktigt har svar på eller vet hur vi ska hantera. Vi bjuder in några som tänkt lite extra och får höra vad de säger. Art Inside Out och Teater Halland samarbetar gällande Skavet-serierna.

Detaljer

Datum:
6 september, 2018
Tid:
17:00 - 18:15
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, , , ,
Evenemang Taggar:
, , , , ,

Plats

Teater Halland Foajéscenen

Detaljer

Datum:
6 september, 2018
Tid:
17:00 - 18:15
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, , , ,
Evenemang Taggar:
, , , , ,

Plats

Teater Halland Foajéscenen