Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skavet | De unga utanför samhället med Mats Trondman, Jaana Käppi, Elke Texter och Jonas Collin

21 september, 2017, 18:00 - 21:00

- Fri entré

Vi frågar oss varför 90 000 unga i Sverige står utanför samhället? Varför så många 17–25-åringar ur alla samhällsklasser är ”non-employed – not-in-training” och inte arbetar, inte studerar, inte är inskrivna hos Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen. Vad beror det på och vad får det för konsekvenser?

Kan dessa unga – eller de 35 000 unga ensamkommande som flydde hit 2015 – känna delaktighet i samhället? Och vad ska vi göra?

Gäster:

  • Mats Trondman var från början fritidsledare och blev sedan universitetslärare och professor i kultursociologi vid Linnéuniversitetet. Är idag gästprofessor vid Barn och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms Universitet. Han är rikskänd för sin barn- och ungdomsforskning och har skrivit en rad böcker om att förstå barn och ungas villkor i samhället idag. Förutom sina skarpa iakttagelser, är han också en lysande föreläsare och stor humorist.
  • Jaana Käppi var tidigare gymnasielärare på Peder Skrivare och arbetar nu med Steget Vidare inom Varbergs kommun. Steget Vidare ger stöd vid avhopp från gymnasieskola och hjälper till att hitta individanpassade lösningar för att förhindra utanförskap.
  • Elke Textor är en av de drivande bakom Navet som är en mötesplats för varbergsbor och nyanlända med målet att alla kan lära känna varandra via gemensamma intressen. Elke är också engagerad i Röda korset verksamhet vid flyktingförläggningen i Himle och Natthärberget Lyktan.
  • Jonas Collin från Ungdomsrådgivningen i Varberg. Han arbetar för att minska droganvändandet, att barn och unga skall bli medvetna om konsekvenserna av användandet av alkohol och narkotika samt öka tillgängligheten och samverdan med andra myndigheter.

Plats: Foajéscenen, Teater Halland

Foajén öppnar kl 18.00. Servering av vin, öl, smörrebröd m m. Vi rekommenderar att ni bokar bord.

Detaljer

Datum:
21 september, 2017
Tid:
18:00 - 21:00
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , , , ,

Plats

Teater Halland Foajéscenen

Detaljer

Datum:
21 september, 2017
Tid:
18:00 - 21:00
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , , , ,

Plats

Teater Halland Foajéscenen