Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skavet | Hatet och hotet mot demokratin med Mina Dennert, Kevin Broberg, Kristian Alm och Gösta Bergenheim

19 oktober, 2017, 19:00 - 21:00

- Fri entré

Samtidigt som omvärlden fördömer och människor demonstrerar för att uttrycka sin sorg över terrordåden runt om i Europa, samlas högerextrema för att utnyttja dåden till att föra ut sitt främlingsfientliga budskap. Efter varje terrorattack, växer dessa grupper och demokratin hotas från två håll. Hur kan vi som tror på ett öppet och demokratiskt samhälle göra för de inte ska ta över? Vi pratar med några personer som tänkt lite extra kring det här.

Gäster:

  • Mina Dennert är journalist, författare och grundare av Facebookgruppen #jagärhär som startades i maj 2016 med syfte att förändra tonen i samhällsdebatten, främja det goda samtalet och motarbeta näthat. Gruppen har idag över 73 000 medlemmar och har systergrupper i Norge (#ViErHer), Finland (#OlenTäällä) och Tyskland (#ichbinhier). Föreningen har uppmärksammats i media och tilldelats flera priser för sitt arbete, bl a Årets Samhällsaktör, Rättvisepriset och Faktumgalans pris för Årets integration. I höst tilldelas hon Anna Lindh-priset!!
  • Kevin Broberg, ung rörläggare, pappa, fotbollstok och ordförande och grundare av den antirasistiska föreningen Frillesås Friendship. Lokalpatriot som kämpar för ett samhälle där vi håller ihop oavsett om kommer från Bagdad, Buared eller Beirut. Vinnare av IF’s säkerhetsnål, utsedd till clownsmurf i Frillesås p91 och har spelat en liten, liten, liten roll till att Kungsbacka kommun fortsätter stödja Frillesås bandy.
  • Kristian Alm är utbildad vid Journalisthögskolan i Göteborg. Han arbetade 1988-2002 på Sydsvenskan i Malmö. 1992 startade han månadstidningen Tidningen Rosengård i Sydsvenskans regi.
    2002 blev Kristian Alm chefredaktör och ansvarig utgivare för Hallands Nyheter. Under 2008 tillfällig chefredaktör på tidningen Journalisten, innan han i augusti samma år blev redaktionschef och ansvarig utgivare på tvådagarstidningen Norra Halland i Kungsbacka, för att från 2012 verka som reporter på tidningen. 2017 fick han tillsammans med Josefine Julén Guldspaden för artikelserien Bombhemmet.
  • Gösta Bergenheim har lång erfarenhet av samhällsfrågor från skiftande perspektiv. Arbetade som polis i 25 år innan han tog klivet över till politiken. Har under lång tid suttit på flera tunga politiska poster för Moderaterna. Är nu kommunfullmäktigets ordförande i Varberg och var tidigare kommunstyrelsens ordförande mellan 1999 och 2010. Gösta Bergenheim var dessutom regionstyrelsens ordförande (regionråd) i Halland mellan 2011 och 2014.

Plats: Foajéscenen, Teater Halland

Foajén öppnar kl 18.00. Samtalet börjar kl 19:00. Servering av vin, öl, smörrebröd m m. Vi rekommenderar att ni bokar bord.

Detaljer

Datum:
19 oktober, 2017
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , , ,

Detaljer

Datum:
19 oktober, 2017
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , , ,