Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skavet | #metoo med Aleksa Lundberg, Mathias Frenzel, Dick Skattberg och Eva Glamheten

23 november, 2017, 19:00 - 21:00

- Fri entré

Den 23 november var temat #metoo: 

I samband med att Hollywoodproducenten Harvey Weinstein anklagades för våldtäkt av flera kända skådespelerskor, spreds hashtaggen #metoo explosionsartat över världen. Kvinnor i alla åldrar, inom alla yrken och samhällsskikt, vittnar om hur utbrett det är med sexuella trakasserier. Även hbtq-personer drabbas i hög grad och #metoo visar hur män och kvinnor har olika makt och handlingsutrymme kopplat till sin sexualitet.

Flera kända personer har namngivits i media och kritik har väckts mot att allt har fått för stora proportioner. Kommer #metoo att få en bestående effekt i samhället eller var det bara en fluga som surrade högt och sedan försvann fort igen?

Gäster:

  • Aleksa Lundberg är skådespelare, dramatiker och journalist. I många av sina arbeten lyfter hon HBTQ-perspektivet och kämpar för att syna tvåköns-normen. Senast var hon aktuell i ”Kung Kristina Alexander” på Strindbergs Intima Teater i Stockholm, vilken hon satte upp tillsammans med konstnären Elisabeth Ohlson Wallin. Aleksa var invigningstalare för Stockholm Pride 2017 och skrev en krönika i DN 19 oktober om sexuella trakasserier på teatern.
  • Mathias Frenzel, entreprenör, innovatör, opinionsbildare och företagsledare i Varberg. Initiativtagare och ordförande i föreningen Öppna Företag för ökad öppenhet och kreativitet hos företag – och där varje medlemsföretag förbundit sig att aktivt arbeta för positiva värderingar som inkluderar alla människor oavsett religion, kultur och läggning. Stort engagemang i flyktingmottagandet lokalt och integrationslösningar. Mathias utsågs till Årets Näringslivsprofil i Varberg 2016 för sitt samhällsengagemang, hållbarhetsperspektiv och entreprenörskap. Han är delägare i SWT Paper som utsågs till Årets Företag i Varberg 2012 och Årets Energi- och Miljöföretag i Varberg 2012.
  • Dick Skattberg, aktiv i den ideella förening Prolove som arrangerat Pride i Varberg de sista tre åren. Studerar på heltid, sista boken han läste var ”Sapiens” av Yval Noah Harari. Praktiserande bisexuell.
  • Eva Glamheden, barnmorska i Varberg sedan 1986 och arbetar sedan fjorton år på ungdomsmottagning. Eva har läst läst sexologi och medverkat till att mottagningen är HBTQ-certifierad sedan sex år tillbaka.

Plats: Foajéscenen, Teater Halland

Samtalet leds av konstnärliga ledaren Anna Sjövall.

Foajén öppnar kl 18:00. Servering av vin, öl, smörrebröd m m. Samtalet börjar kl 19:00.

Detaljer

Datum:
23 november, 2017
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, , ,
Evenemang Taggar:
, , , , , , , ,

Plats

Teater Halland Foajéscenen

Detaljer

Datum:
23 november, 2017
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, , ,
Evenemang Taggar:
, , , , , , , ,

Plats

Teater Halland Foajéscenen