Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Osminkat | Gäst: Lotta Wenglén

7 december, 2017, 19:00 - 21:00

- Fri entré

Osminkat är kvällar där du får möta konstnärerna utanför scenen. Där samtalar Anna Sjövall, vår konstnärliga ledare, med skådespelare, regissörer, dramatiker, kompositörer, scenografer, kostymdesigners, maskörer och ljusdesigners om den konstnärliga processen. Kanske dyker vi in i repsalen eller i ateljén en stund.

Hur går repetitionsarbetet till? Hur ser ett rollarbete ut? Hur skapas en scenografi och vad är det för skillnad mellan att rita en teaterkostym och att designa ett plagg till affären? Varifrån kommer idéerna och lusten? Välkomna till ett inspirerande samtal för alla nyfikna.

I höstens sista Osminkat välkomnar vi Lotta Wenglén upp på scen. Lotta är en svensk låtskrivare, sångerska och gitarrist som sedan i mitten av 1990-talet var medlem i flera band. År 2001 släppte Lotta Wenglén sin debutskiva. Idag driver hon det egna skivbolaget Margit Music och en egen inspelningsstudio, Studio Böste. År 2011 medverkade hon i en dokumentärfilmen Jag är min egen Dolly Parton som sig själv tillsammans med bl a Nina Persson i Cardigan. Lotta skapar även musik för både film och teater – och det är Lotta Wenglén som ska arrangera Per Gessles musik för musikalen Halland Love Stories som har premiär hos oss våren 2018.

Anna Sjövall, vår konstnärliga ledare, samtalar med Lotta om att tolka andras musik för teaterscenen.


Foajén öppnar kl 18.00. Servering av vin, öl, smörrebröd m m. Samtalet börjar kl 19:00.

Detaljer

Datum:
7 december, 2017
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Teater Halland Foajéscenen

Detaljer

Datum:
7 december, 2017
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Teater Halland Foajéscenen