Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Osminkat | Gäst: Emma Broström

28 september, 2017, 18:00 - 21:00

- Fri entré

Osminkat är kvällar där du får möta konstnärerna utanför scenen. Där samtalar Anna Sjövall, vår konstnärliga ledare, med skådespelare, regissörer, dramatiker, kompositörer, scenografer, kostymdesigners, maskörer och ljusdesigners om den konstnärliga processen. Kanske dyker vi in i repsalen eller i ateljén en stund.

Hur går repetitionsarbetet till? Hur ser ett rollarbete ut? Hur skapas en scenografi och vad är det för skillnad mellan att rita en teaterkostym och att designa ett plagg till affären? Varifrån kommer idéerna och lusten? Välkomna till ett inspirerande samtal för alla nyfikna.

Först ut i vår allra första Osminkat är dramatikern och manusförfattaren Emma Broström.

Emma Broström (född 80) har ett trettiotal pjäser både för unga och vuxna bakom sig. Hon har skrivit för bl a Stockholm Stadsteater, Malmö Stadsteater och Radioteatern. Flera av henne föreställningar har blivit uttagna till teaterbiennalen. Filmen Flocken som hon skrivit manus till har vunnit Kristallbjörnen vid filmfestivalen i Berlin. Hon är just nu aktuell med sin pjäs Telemakos som sätts upp på Teater Halland under denna höst. Dessutom har hon skrivit manus till pjäsen Clownen Jac som producerats av Regionteatern Kronoborg Blekinge och som gästspelar hos oss den 27 oktober.

Anna Sjövall, konstnärlig ledare på Teater Halland, samtalar med med Emma Broström om skrivande för film och teater.


Foajén öppnar kl 18.00. Servering av vin, öl, smörrebröd m m. Samtalet börjar kl 19:00.

Detaljer

Datum:
28 september, 2017
Tid:
18:00 - 21:00
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Teater Halland Foajéscenen

Detaljer

Datum:
28 september, 2017
Tid:
18:00 - 21:00
Pris:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Teater Halland Foajéscenen