Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fira Internationella Kortfilmsdagen på Kulturhuset Komedianten!

21 december, 2017, 18:00 - 19:30

- Fri entré

Vi firar årets kortfilmsdag på årets kortaste dag med blandning av lokala och nationella kortfilmer värda att se! 

Programmet kureras av Doc Lounge Varberg:

In the Gap – premiär och samtal med regissören Albin Glasell

Inuti kortfilmen ”In the Gap” finner vi en kvinna inlåst i ett besynnerligt serverrum där hon möts av mystiska manifestationer från sitt förflutna. Ett cyber-drama om att titta dödsångesten i vitögat. Dessutom presentation av Albin Glasells kommande film ”That which lingered”, premiär 2018. En nollbudgetfilm inspelad i Varberg!

I slutet av tunneln – vinnare av PLAY 2017!

Ellen Carlsson Axberg, Emelie Koren, Linnea Ljungblad
Med fokus på miljö, samhälle och psykisk ohälsa vävs symboliska bilder samman med specialkomponerad musik. Kortfilmen har producerats av Emelie Koren & Ellen Carlsson Axberg och tonsatts av Linnéa Ljungblad. Samarbetet tilldelades Filmhuspriset på PLAY kortfilmsfestival i Halmstad 2017 och Linnéa Ljungblad vann pris för bästa originalsoundtrack på Novemberfestivalen i Trollhättan 2017.
Möt Ellen Carlsson Axberg och Linnea Ljungblad på plats och hör mer om deras process!

Mjölnarens Förbannelse av Arvid Ottosson:

En kort dokumentärfilm om mjölnarna Bengt och Andreas på Limabacka Kvarn i Värö. En film om far och son, som med hjärta och humor berättar sina livshistorier, och hur de hittade hem i Värö. I mitten av 1800-talet byggde deras förfader Anders en väderkvarn och sedan dess har man varit mjölnare i släkten. Här börjar vår berättelse. Sverige är ett fattigt land. Många lämnar sina hem och korsar Atlanten, i jakt på en drägligare tillvaro. 100 år senare – i början av 70-talet – emigrerar Bengt till USA för arbeta. Men nu är tiderna annorlunda. Det som driver Bengt över Atlanten är en äventyrslust, och inte fattigdom. På 90-talet växer Andreas upp i Biskopsgården, en förort till Göteborg. Sverige har blivit ett rikt land, och många av hans klasskamrater har föräldrar som invandrat till Sverige för att få leva i trygghet. Framförallt är det en film om drömmar och uppoffringar. Om att kämpa och inte ge upp.

Min börda av Niki Lindroth von Bahr:

Kanske årets mest hyllade och prisbelönta kortfilm! Ett köpcentrum vid en stor motorväg utgör platsen för den här apokalyptiska musikalen. Formsäker animation till auto-tune musik framförs av Klungan. Om befrielse genom den stora katastrofen.

Hopptornet av Maximilien van Aertryck & Axel Danielsson:

I ett 10 meter högt hopptorn ställs rädslan för att hoppa mot den personliga förlusten det skulle innebära att inte våga. En studie av mänskligt beteende i en konstruerad situation.

Vi bjuder på filmiskt snacks!
————————–————————–————————–————————-
Info och tillgänglighet:
Tid: 18.00-19.30
Plats: Kulturhuset Komedianten, Evenemangsplatsen
Det är fri entré till kortfilmsdagen, Evenemangsplatsen ligger på andra våningen i Kulturhuset dit du kan ta dig via hiss eller trappa.
Stor toalett finns på våning 1.

Kortfilmsdagen arrangeras i samarbete med Doc Lounge Varberg, Svenska Filminstitutet och Region Halland.

Bilden: Stillbild från Min Börda

Försäkra dig om att du får all den senaste informationen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Anmäl dig genom ett mail till info@teaterhalland.se


Läs mer och Doc Lounge

Gilla oss gärna på www.facebook.se/docloungevarberg