Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Gud i kulissen | Skolföreställning

23 februari, 2016

- Se "För skolan"

Gud är förtvivlad över människornas fåfänga och vill förgöra världen. Han sitter i sin slitna snurrfåtölj uppe i logen och en tapper skara spektakulära arketyper försöker få honom på gott humör. En kvinnlig matador spelar dragspel och narren trumma och trumpet. Djävulen; elegant, orädd och stridslysten, känner sig missförstådd. Ängeln däremot är full av energi. Hon sjunger, dansar och gör allt för att muntra upp Gud och få honom på goda tankar.

Pjäsen bjuder på gudomliga existenser i ett soft vardagsrumshäng, med svador och poetiska dimensioner varvat med fart så du får hålla i dig emellanåt.

Regissör och koreograf är Ika Nord, scenograf och kostymdesigner är Charles Koroly och för den specialskrivna bluesiga, dammiga musiken med andalusiska toner står David Tallroth. På scen i rollen som Gud ser ni Örjan Hamrin. Ängeln spelas av Sonja Lund, Djävulen spelas av Petter Heldt och som Narren ser ni Lasse Carlsson. Matadoren spelas av musikern Miriam Oldenburg.

”Visuell och musikalisk show” lovar regissör Ika Nord

Teater Halland går med Gud i Kulissen vidare i sitt Lorca-projekt och bjuder på världspremiär. Poeten och dramatikern Federico Garcia Lorca var inte bara en stor författare. Han var också en teaterman – som med lust, fantasi och humor lekte med teaterns alla former. I den lilla pjäsvolymen med titeln, Fyra korta stycken, finns; Känslans urkund, Teater av djur – Om kärleken, Skuggor samt den helt fantastiska pjäsen JEHOVA – som nu i vår version kallas GUD I KULISSEN. F G Lorca skrev dessa i 20-åldern och i en helt annan form än den traditionella teaterns strukturer. Dessa tidigare aldrig spelade pjäsfragment sätter Teater Halland upp dem i sitt Lorca-projekt. Nu har turen kommit till Jehova och när Lorca möter gud i kulissen kan allt hända.

UNIVERSUM SJUNGER OCH DANSAR!

Turné under 2016. Intressenter kontaktar producent Heléne Lofjärd.

Denna föreställning ges för skolan. För pressbilder, recensioner, pedagogiskt material och annat – läs mer här.

Vill du boka in elever – läs gärna här!

Detaljer

Datum:
23 februari, 2016
Pris:
Se "För skolan"
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , , , , , , , , ,

Plats

Teater Halland Stora Scen
Birger Svenssons Väg 28E
Varberg, 43240 Sverige

Detaljer

Datum:
23 februari, 2016
Pris:
Se "För skolan"
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , , , , , , , , ,

Plats

Teater Halland Stora Scen
Birger Svenssons Väg 28E
Varberg, 43240 Sverige