Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Doc Lounge Varberg | Leva. Älska – med regissörsbesök!

6 december, 2018, 19:00 - 21:00

- 70kr

6 December: Leva. Älska.  

Mette Aakerholm Gardell / 2018 / Sverige
Längd: 83 min
Språk: svenska
Trailer: https://vimeo.com/251214571

Om filmen:
2013 öppnade världens första seniorboende för HBTQ-personer, Regnbågen, på Gärdet i Stockholm. ​Agneta, Ingbritt och Thomas flyttar in. De har alla haft drömmar och begär i en tid av förtryck och begränsningar. När de flyttar in på Regnbågen öppnas nya rum i deras världsbild och inre. För första gången i sina liv hittar de hem och börjar leva mer. Älska sig själva lite mer.

När människor som identifierar sig som homosexuella flyttar in på äldreboenden tvingas de ofta in i garderoben igen efter en livslång kamp för att få leva öppet. Regnbågen på Gärdet i Stockholm är världens första seniorboende för HBTQ-personer. Syftet är att erbjuda trygghet, gemenskap och välbefinnande på ålderns höst för personer som ofta upplevt marginalisering och utanförskap i samhället.

Leva. Älska är regisserad av Mette Aakerholm Gardell (Min stolta far och Ingen man i sikte) och producerad av Stina Gardell (Jag är Ingrid, Silvana – Väck mig när ni vaknat) för Mantaray Film.

Eftersamtal med regissören och inbjudna gäster efter filmen.

Festivalvisningar:
Göteborg filmfestival
Tempo dokumentärfilmfestival

Hampus Carlsson Liveband 18.15-18.45
Musik före filmen med Hampus Carlsson som precis har släppt sitt debutalbum ”Är det det här som är livet” och avslutat en sommarturné som nått Luleå Pride, Europride i Stockholm, Kulturkalaset i Göteborg, Malmö Pride och ett tjugotal andra städer, klubbar och festivaler! Punk, synth, pop och allt som Hampus älskar blandas när han är ute tillsammans med sitt band och spelar. Det är energi, svett och tårar och under sommaren belönades framträdandet på Luleå Pride med recensionen ”Jag börjar fundera över om jag någonsin sett något bättre live” i Norrländska Socialdemokraten.


Försäkra dig om att du får all den senaste informationen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Anmäl dig genom ett mail till info@teaterhalland.se

Läs mer om Doc Lounge

Gilla oss gärna på www.facebook.se/docloungevarberg

Detaljer

Datum:
6 december, 2018
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
70kr
Evenemang Kategorier:
, , , ,
Evenemang Taggar:
, , , ,

Detaljer

Datum:
6 december, 2018
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
70kr
Evenemang Kategorier:
, , , ,
Evenemang Taggar:
, , , ,