Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Doc Lounge Varberg | Bergman – Ett år, ett liv

15 november, 2018, 19:00

- 70kr

15 November: Bergman – Ett år, ett liv 

Jane Magnusson / 2018 / Sverige
Längd: 117 min
Språk: svenska, engelska, tyska
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=qSbFisHPWCA

Om filmen:
Med filmen Bergman – Ett år, ett liv har regissören Jane Magnusson försökt fånga HELA personen Ingmar Bergman, och alla hans sidor. Både de fantastiska och de mindre smickrande, i syfte att förstå denna stora konstnär ännu bättre. Filmen utgår från året 1957 då Ingmar Bergman fick sitt stora genombrott.

Mellan åren 1957 och 1963 regisserar Ingmar Bergman några av filmhistoriens största klassiker: Det sjunde inseglet, Smultronstället, Nära livet, Ansiktet, Djävulens öga, Jungfrukällan, Såsom i en spegel, Lustgården, Nattvardsgästerna och Tystnaden. Därtill sätter han upp tolv teaterproduktioner, regisserar sex tv-filmer och skriver flera manus. Hur är det möjligt? Vem var Ingmar Bergman? Bergman– Ett år, ett liv är ett helhetsporträtt av konstnären och människan Ingmar Bergman. Filmen visar upp alla sidor av den stora konstnären, älskaren och pappan, och förklarar hur konstverken formades av Bergmans privatliv och erfarenheter. Genom intervjuer, arkivmaterial och animationer tecknas porträttet av en av Sveriges största konstnärer.

Filmen premiärvisades på Cannes filmfestival 2018.

Recensioner:

”Jane Magnusson’s Bergman — A Year in a Life is one of the most honest and overflowing portraits of a film artist that I can remember seeing.”
Variety

”Ett måste för cineasten”
moviezine.se

 Vi gästas av cellisten Ingrid Andersson som innan filmen (kl 18.15-18.45) bjuder på S Bach Svit i G dur för solocello.
Prelude – Allemande – Courante – Sarabande – Menuett 1 och 2 – Gigue.
Ingrid Andersson har studerat cello och barockcello vid Musikhögskolan i Göteborg, och för Stefano Veggetti vid Conservatorio dall’Abaco i Verona. Hon är en av de grundande medlemmarna i Karlsson Barock och Ensemble Odd Size, och har sedan sin examen 2007 också spelat med orkestrar och ensembler som till exempel Concerto Copenhagen, Ensemble1700, Göteborg Baroque och Utomjordiska. Kammarmusiken är det som ligger Ingrid varmast om hjärtat och hon är ofta anlitad som continuomusiker i stora och små format. Ingrid spelar på en cello från sent 1700-tal.

 

Eftersamtal med Nathalie Ruiz, koreograf, dansare, pedagog och videokonstnär samt Lisa-Stina Pettersson, produktdesigner och bildkonstnär. Ruiz och Pettersson deltog båda i Art Inside Outs workshop Mixed Minds under Bergmanveckan på Fårö i somras, med anledning av firandet av Bergman 100 år.

 


Försäkra dig om att du får all den senaste informationen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Anmäl dig genom ett mail till info@teaterhalland.se

Läs mer om Doc Lounge

Gilla oss gärna på www.facebook.se/docloungevarberg

Detaljer

Datum:
15 november, 2018
Tid:
19:00
Pris:
70kr
Evenemang Kategorier:
, , , ,
Evenemang Taggar:
, , , ,

Detaljer

Datum:
15 november, 2018
Tid:
19:00
Pris:
70kr
Evenemang Kategorier:
, , , ,
Evenemang Taggar:
, , , ,