Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Doc Lounge #42 Liberation Day

14 december, 2017, 19:00 - 21:00

- 70kr

Nordkoreas första rockkonsert med provocerande jugoslaviskt kultband

Kultbandet Laibach är det enda och första rockbandet som någonsin fått utföra en konsert i Nordkorea. Ett oväntat val som chockade en hel värld samtidigt som högtalare med propaganda sattes upp på gränsen med Sydkorea.

KVÄLLENS GÄSTER:

  • Regissören Morten Traavik introducerar filmen via Skype!
  • Samtal efter filmen med den världskända jazzmusikern tillika Nordkorea-kännaren Anders Jormin!
  • Lisa Pedersen spelar fantastisk musik innan visningen!
Ekologiska smörrebröd och smarriga drycker i baren!

Innan Laibach kan framföra sin musik till en publik som aldrig tidigare utsatts för alternativ rock’n’roll, får de kämpa med censur, strikt ideologi och stora kulturella skillnader vart de än går. Under tiden Laibach gör intervjuer och oändliga repetitioner sätts högtalare med propaganda upp på gränsen mellan de två Koreanska länderna och en nedräkning till krig offentliggörs.

Det ex-jugoslaviska kultbandet har höjt människors ögonbryn i över 35 år. Det är inte bara på grund av deras musik men också på grund av bandets slående stil.  Laibach videos, konserter och kläder innehåller militära och industriella element. Bandet har till och med anklagats för anknytningar till nazismen. Ironiskt nog var bandet inbjudna att spela på Nordkoreas firande av landets befrielsedag.

”It sounds bizarre. It is bizarre!” -The Guardian

Filmen följer medlemmarna i bandet och deras entourage från deras ankomst till Nordkorea fram till konserten. Samtidigt som förberedelserna till konserten bromsas av teknikstrul och konstanta störningar från censuren, ökar de internationella spänningar när högtalare med propaganda installeras längs gränsen med Sydkorea.

Försäkra dig om att du får all den senaste informationen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Anmäl dig genom ett mail till info@teaterhalland.se

OBS! Nytt för säsongen är att vi startar filmen redan kl. 19.00 – och dörrarna till foajén och serveringen kl. 18.00. Då kan du inleda kvällen genom att njuta av läckra smörrebröd, goda viner och gott öl, fairtrade-kaffe och något sött till det – samt mingla med gamla och nya vänner.


Läs mer och Doc Lounge

Gilla oss gärna på www.facebook.se/docloungevarberg

Detaljer

Datum:
14 december, 2017
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
70kr
Evenemang Kategorier:
, , ,
Evenemang Taggar:
, , , , , , , ,
Webbplats:
www.doclounge.se/varberg

Plats

Teater Halland Foajéscenen

Detaljer

Datum:
14 december, 2017
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
70kr
Evenemang Kategorier:
, , ,
Evenemang Taggar:
, , , , , , , ,
Webbplats:
www.doclounge.se/varberg

Plats

Teater Halland Foajéscenen