Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Doc Lounge #40 Free Lunch Society

12 oktober, 2017, 19:00 - 21:00

- 70kr

Medborgarlönens historia och kittlande nära framtid!

Vad skulle du göra om din inkomst togs hand om? Skulle det fungera? Ska vi ens försöka? För bara några år sedan ansågs en ovillkorlig grundinkomst vara en dröm. Idag är denna utopi mer tänkbar än någonsin tidigare.

Free Lunch Society grundar sig i uttrycket “Det finns inte en sådan sak som gratis lunch!”. Så sa Ronald Reagan i alla fall 1964 då han påpekade att all service i samhället kostar någonting, ingenting är gratis. Att du ska arbeta för ditt dagliga bröd har idag dock ett mycket starkt motstånd. En medborgarlön är en inkomst som varje medborgare får utan några villkor. På så sätt kan alla betala för sina behov och leva blygsamt, men bekvämt, utan att bli tvungna till arbete.

Intensiva diskussioner äger rum i alla politiska och vetenskapliga läger. Free Lunch Society ger bakgrundsinformation om denna idé och söker efter förklaringar, möjligheter och erfarenheter angående dess genomförande.

Filmen hade världspremiär på CPH:DOX och är omtalad i hela Europa!

Försäkra dig om att du får all den senaste informationen genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Anmäl dig genom ett mail till info@teaterhalland.se

OBS! Nytt för säsongen är att vi startar filmen redan kl. 19.00 – och dörrarna till foajén och serveringen kl. 18.00. Då kan du inleda kvällen genom att njuta av läckra smörrebröd, goda viner och gott öl, fairtrade-kaffe och något sött till det – samt mingla med gamla och nya vänner.

 

Läs mer och Doc Lounge

Gilla oss gärna på www.facebook.se/docloungevarberg

Detaljer

Datum:
12 oktober, 2017
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
70kr
Evenemang Kategorier:
, , ,
Evenemang Taggar:
, , , ,
Webbplats:
www.doclounge.se/varberg

Plats

Teater Halland Foajéscenen

Detaljer

Datum:
12 oktober, 2017
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
70kr
Evenemang Kategorier:
, , ,
Evenemang Taggar:
, , , ,
Webbplats:
www.doclounge.se/varberg

Plats

Teater Halland Foajéscenen