Laddar Evenemang

« All Events

Doc Lounge #37 | The Grown Ups

20 april, 19:00 - 22:00

grown-ups-webslider

En film om förbjuden kärlek och kampen för rätten till sitt eget liv!

Vem du älskar och vart du jobbar är saker som många vuxna tar för givet att bestämma över själva i sina liv. Men tänk om du inte fick chansen för att alla andra såg dig som ett barn?

Plats Teater Hallands foajé I 19.00 Mingel & Livefrmträdande  I 20.00 Film

Film: The Grown Ups

I nästan fyrtio år har en grupp vänner varit klasskompisar. En del av dem har överlevt sina föräldrar och de är fullt medvetna om att de gått på skolan längre än lärarna. De är jäkligt trötta på att vara studenter – de är vuxna individer som vill bli behandlade som vuxna individer. De har alltid trott att när deras föräldrar dör kommer de att kunna göra allt de inte varit tillåtna som att bo själva, köra bil, ha sex, gifta sig, bli föräldrar, ha ett riktigt jobb… men saker och ting kommer aldrig att förändras i deras liv och frustrationen växer. De har Down Syndrom och måste leva som om de fortfarande var tio år, trots att de snart fyller femtio!

Regissören Maite Alberdi skildrar dessa vuxnas mikrokosmos genom en intima observation, fritt från kommentarer.

bild-funkismello

På scen: Hallands bidrag ur FunkisMello

Vi gästas av några härlig artister från Halland inför årets riksfinal av FunkisMello. Vid delfinalen i Halmstad i februari spelade de inför 1000 personer i Halmstad Arena och taket lyfte. Nu bjuder några av deltagarna från tävlingen på sköna låtar och kanske en teatersketch eller två!

Filmsnack:

Efter filmen välkomnar vi lärare Åsa Lauer från Halmstads gymnasiesärskola – och Carina Severinsson, Teodor Lindgren samt Peter Kåreklint från PS Gymnasiesärskola i Varberg upp på scnen för eftersnack och kommentarer.

PS Gymnasiesärskola har ett härligt samarbete med Teater Halland för uppsättning av föreställningar. I maj månad kommer de att spela musikalen ”Livet är en schlager” i Stora Scen. På Doc Lounge presenterar de denna satsning lite närmare.

teater-halland-1_1

När vi släpper biljetterna skickar vi ut ett härligt nyhetsbrev.  Försäkra dig om att du får det genom att maila till  info@teaterhalland.se


Läs mer om resp film på www.doclounge.se/varberg ellerwww.teaterhalland.se

Gilla oss gärna på www.facebook.se/docloungevarberg så briefar vi dig inför varje event!

Detaljer

Datum:
20 april
Tid:
19:00 - 22:00
Evenemang Categories:
, , ,
Evenemang Taggar:
, ,