Laddar Evenemang

« All Events

  • Det här event har passerat.

Doc Lounge #37 | The Grown Ups

20 april, 19:00 - 22:00

En film om förbjuden kärlek och kampen för rätten till sitt eget liv!

Vem du älskar och vart du jobbar är saker som många vuxna tar för givet att bestämma över själva i sina liv. Men tänk om du inte fick chansen för att alla andra såg dig som ett barn?

Vårens sista Doc Lounge evenemang bjuder på den chilenska filmen The Grown Ups, en varm och insiktsfull skildring av ett kompisgäng med Downs Syndrom. Kvällen inleds av ett DJ-set och liveshow med artister från FunkisMello! Och efter filmen bjuder vi in till samtal om normen angående allas rätt till ansvar, kärlek och arbete tillsammans med väletablerad pedagoger från PS Gymnasiesärskola.

Plats Teater Hallands foajé I 19.00 DJ-set och liveshow med artister från FunkisMello  I 20.00 Filmstart I 21.20 Filmsnack med lärarna Carina Severinsson, Teodor Lindgren och Peter Kåreklint från PS Gymnasiesärskola om deras skapandeprojekt Livet är en schlager och om normen och allas rätt till ansvar, kärlek och arbete.

Film: The Grown Ups
I nästan fyrtio år har en grupp vänner varit klasskompisar. En del av dem har överlevt sina föräldrar och de är fullt medvetna om att de gått på skolan längre än lärarna. De är jäkligt trötta på att vara studenter – de är vuxna individer som vill bli behandlade som vuxna individer. De har alltid trott att när deras föräldrar dör kommer de att kunna göra allt de inte varit tillåtna som att bo själva, köra bil, ha sex, gifta sig, bli föräldrar, ha ett riktigt jobb… men saker och ting kommer aldrig att förändras i deras liv och frustrationen växer. De har Down Syndrom och måste leva som om de fortfarande var tio år, trots att de snart fyller femtio!

Regissören Maite Alberdi skildrar dessa vuxnas mikrokosmos genom en intima observation, fritt från kommentarer.

På scen: DJ-set och Hallands bidrag ur FunkisMello!
Vi gästas av de tre härlig artisterna: Rebecca Wikman, Per Andersson och Sven-Åke Sandberg.
☞ Rebecca Wikman – vann Funkismello Halmstad 2017 med låten Du är allt, ger oss vinnarlåten som hon sedan ska framföra på finalen den 24 april på Cirkus i Stockholm.
☞ Per Andersson – vann Funkismello Halmstad år 2015 med låten Stad i ljus. Under massivt jubel vann han dessutom riksfinalen i Stockholm.
☞ Sven-Åke Sandberg – kallas för Halmstads Pavarotti och deltog i Funkismello 2015 med O sole mio, vilket också är den låt han sjunger för oss.

Vi får också lära känna artisterna lite mer genom härligt mellansnack och intervjuer med artisterna av Malin Norling & Oa Larsson

Filmsnack:
Efter filmen välkomnar vi lärare Carina Severinsson, Teodor Lindgren samt Peter Kåreklint från PS Gymnasiesärskola i Varberg upp på scenen för eftersnack om normen angående allas rätt till ansvar, kärlek och arbete.

PS Gymnasiesärskola har ett samarbete med Teater Halland och ger er:  ”Livet är en schlager” är en berättelse om drömmar hopp och ett annorlundaskap, ett gästspel på Teater Halland under perioden 17 – 24 maj 2017.

Berättelsen är inspirerad av Jonas Gardells fantastiska film och handlar om – att alla kan och får vara med fast man ser olika ut!

teater-halland-1_1

När vi släpper biljetterna skickar vi ut ett härligt nyhetsbrev.  Försäkra dig om att du får det genom att maila till  info@teaterhalland.se


Läs mer om resp film på www.doclounge.se/varberg ellerwww.teaterhalland.se

Gilla oss gärna på www.facebook.se/docloungevarberg så briefar vi dig inför varje event!

Detaljer

Datum:
20 april
Tid:
19:00 - 22:00
Evenemang Categories:
, , ,
Evenemang Taggar:
, ,

Plats

Teater Halland Foajéscenen