Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

DANTE-dagen 2017

6 april, 2017, 13:00 - 19:30

KOM OCH KULTUR-INSPIRERAS!!!

… GÄSTFÖRELÄSARE ÄR EDNA ERIKSSON

DANTE-dagen är en kär tradition som samarrangeras av Riksteatern Halland och Teater Halland. Syftet med dagen är att inspirera och bidra till kompetensutveckling inom såväl teater som lärande.

Årets DANTE är för lärare i förskolan, grundskolan, gymnasiet, för scenkonstarrangörer och samarbetspartners i teaterföreningar och bygdegårdar. Vi bjuder på föreläsningar, workshops, en opera, god mat och fika samt fri buss för den som önskar. Dagen börjar kl 13.00 med kaffe/macka.

HELA PROGRAMMET DANTE-DAGEN 2017 (klicka och ladda ner PDF)

dantedagen-programkollage

Årets inspiratörer är:

  • Edna Eriksson – likabehandlings- och mångfaldsproffs – och en fantastisk föreläsare
  • Anna Sjövall, ny teaterchef på Teater Halland
  • Robert Jakobsson, teaterchef Teater Albatross om en internationell barnteaterfestival i Halland
  • Gästspel – nykomponerade operaföreställningen KALLOCAIN byggd på Karin Boyes roman

ANMÄLAN till varbergs.tf@seaside.se KOM-I-HÅG att ange ditt namn, din skola, kommun, ev stadie, önskemål om särkost samt om du vill ha plats i bussen (avgångstider finns i programmet). OBS! Är ni flera från din skola/plats behöver vi samtliga namn och epost  (inga generella anmälningar typ ”vi kommer 3 pers” kan godtas). När ni fått ett bekräftelsemail från Carina på Riksteatern Halland är er anmälan registrerad. Tack för att ni respekterar detta.


Kvällens föreställning – Kallocain byggd på Karin Boyes roman

Leo Kall, en kemist i nationens tjänst, har i hopp om ökad säkerhet utvecklat ett sanningsserum. Med hjälp av kallocain kan staten se in i våra mest intima tankar och bedöma oss efter nytta för landet. Leo har dock egna mål, driven av svartsjuka mot sin fru och sin chef. Men vad händer när vi får sanningar vi inte räknat med? Medverkande är  Jonas Franke-Blom, Jonas Rimeika och Emelie Sigelius. Vi är mycket stolta och glada att kunna bjuda er på detta gästspel av HejOpera / Teater Jaguar! Fri entré för dig som gästar DANTE-dagen 🙂

kallocain-2-fotoharaldnilssonjpg

Vet du inte vad DANTE-dagen är – kika lite på förra årets program!

Plats

Teater Halland Stora Scen
Birger Svenssons Väg 28E
Varberg, 43240 Sverige

Plats

Teater Halland Stora Scen
Birger Svenssons Väg 28E
Varberg, 43240 Sverige