Pressmeddelande: Teater Hallands chef Anna Sjövall lyfter #metoo på Creative Skills Europe i Paris 

​EU-projektet Creative Skills Europe samlar intressenter från scenkonsten, såväl fackföreningar som arbetsgivarorganisationer och andra organisationer. Deras mål är att utveckla branschen och lyfta frågor som utbildning, kompetensutveckling och diskutera olika nationella initiativ.

Den fjärde workshopen äger rum på National Centre for Danse i Paris den 4 och 5 juni och har bjudit in branschpersoner från Frankrike, Belgien, Storbritannien och Sverige denna gång. Tre utvalda svenskar att tala är Mikael Fellenius – VD för Film i Väst, Eleonor Fahlen – skyddsombud på Teaterförbundet samt Teater Hallands VD Anna Sjövall. Anna Sjövall tillfrågades att tala om #metoo-kampanjen som haft större genomslag i Sverige än i de flesta andra länder.

– Det känns jätteroligt att komma till Paris och prata jämställdhet och delaktighet. Det är ju frågor som vi jobbar mycket med på Teater Halland, liksom på de flesta kulturinstitutioner i Sverige idag. Sedan metoo drog igång har arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst och Teaterförbundet tillsatt en kommission mot sexuella trakasserier som nyligen presenterat sin analys, slutsatser och förslag. För oss på Teater Halland känns det bra att få en bekräftelse på att vi jobbar åt rätt håll, men också en påminnelse om att en hel del återstår. För mig blir det intressant att komma till Paris och lära av hur andra europeiska organisationer jobbar. Jag tror att det är viktigt att vara lyhörd och ödmjuk inför andras kunskap och perspektiv, säger Teater Hallands chef och konstnärliga ledare Anna Sjövall.​ 

LÄS MER: http://www.creativeskillseurope.eu/
Om du är intresserad av att veta mer om evenemanget, skriv till dtepper@creativeskillseurope.eu

PRESSBILD: (foto Malin Arnesson)

PRESSKONTAKT TEATER HALLAND: Lena Sandersson, lena.sandersson@teaterhalland.se, tel 0768-08 89 25

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *