Art Inside Out samarbetspartner för vårens Skavet-kvällar

Under 2018 samarbetar Art Inside Out med Teater Halland genom samtalsserien Skavet. 

Art Inside Outs verksamhetsledare Petra Johansson och Teater Hallands konstnärliga ledare Anna Sjövall pratar tillsammans med publik och inbjudna gäster om sånt som ”skaver” i oss. Det kan vara frågor som rör samhället, dagsaktuella händelser, tankar om demokrati och yttrandefrihet. Skavets samtalskvällar har fri entré och tar plats på Teater Halland. Foajén öppnar kl. 18.00. Servering av vin, öl, smörrebröd m.m.

Våren 2018 – Datum, ämnen och gäster

• 1 februari – Sorgen och tystnaden med Aleksander Motturi.
• 8 mars – Kärlek, frihet och jämlikhet, gäst annonseras senare.
• 26 april – Konst = livsfarligt med Marianne Lindberg De Geer.

Sorgen och tystnaden med Aleksander Motturi – 1 februari

Aleksander Motturi är en av drivkrafterna bakom Clandestino Institut och kulturtidskriften Glänta. Han har översatt och avhandlat Ludwig Wittgenstein i Filosofi vid mörkrets hjärta, skrivit dramatik (senast Pappersgudarna) samt den uppmärksammade boken Etnotism – en essä om mångkulturalism, tystnad och begäret efter mening. Aleksander Motturis senaste roman Broder från 2017 bygger på starka observationer, tankeprocesser och reseberättelser och blir till en gripande sorgesång över en döende bror. 

Konst = livsfarligt med Marianne Lindberg De Geer – 26 april

Marianne Lindberg De Geer är konstnären, dramatikern, regissören, författaren och kulturdebattören som inte drar sig för att sticka ut hakan och säga vad hon tycker. 

– Konsten är en så bra plats att bråka ifrån, säger hon själv i en intervjufilm från utställningen Under belägring i Skövde konsthall 2010.

Många av Marianne Lindberg De Geers konstverk har provocerat och skapat debatt och ofta utgör det egna livet utgångspunkt, som i den mångfacetterade verksserien Jag tänker på mig själv. Hon debuterade som dramatiker 2007 på Dramaten med pjäsen Jag tänker på mig själv och regidebuterade på Stockholms stadsteater 2013 med egna pjäsen Johnny Boy, som bygger på hennes förhållande med musikern Björn Afzelius. Åren 2013 – 2016 var hon konstchef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. 2017 debuterade hon som skönlitterär författare med romanen På drift. Under 2018 hör du henne som programledare i Allvarligt talat i P1. Marianne Lindberg De Geer är också en flitig kulturdebattör med Facebook som en av sina viktigare plattformar.

För mer information, kontakta gärna:
Petra Johansson, verksamhetsledare Art Inside Out, tel: 072 986 72 30,
e-post: petra.johansson@regionhalland.se

Maria Andrén, producent Teater Halland, tel: 0340-54 22 92,
e-post: maria.andren@teaterhalland.se

Läs mer och boka fribiljetter på Teater Hallands webbplats

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *