Hon tolkar Gessles låtar för Teater Hallands musikal – på torsdag möter hon hallandspubliken i ”Osminkat”

 

Osminkat är Teater Hallands kvällar där publiken får möta konstnärerna utanför scenen. Där samtalar Anna Sjövall, konstnärliga ledare för regionteatern i Halland, med skådespelare, regissörer, dramatiker, kompositörer, scenografer, kostymdesigners, maskörer och ljusdesigners om den konstnärliga processen. Uner hösten har dramatikern Emma Broström och skådespelaren Evabritt Strandberg varit gäster. Inför att Teater Halland vid årsskiftet sätter igång repetitionerna av sin musikalsatsning Halland Love Stories vill man torsdagen den 7 december låta publiken möta Lotta Wenglén som fått uppdraget att arrangera Per Gessles musik till föreställningen.

– Jag tycker det ska bli riktigt roligt att möta publiken och ge dem en inblick i arbetet med att tolka andras musik för teaterscenen. Att få chansen att ta mig an Per Gessles texter för musikalprojektet är verkligen roligt, säger Lotta Wenglén som jobbat med låtarna hemma i studion i Skåne de senaste månaderna.

Lotta är en svensk låtskrivare, sångerska och gitarrist som sedan i mitten av 1990-talet var medlem i flera band. År 2001 släppte Lotta Wenglén sin debutskiva. Idag driver hon det egna skivbolaget Margit Music och en egen nspelningsstudio, Studio Böste i sydligaste Skåne.

År 2011 medverkade hon i en dokumentärfilmen Jag är min egen Dolly Parton som sig själv tillsammans med bl a Nina Persson i Cardigan. Lotta skapar även musik för både film och teater – och hon har under sommaren och hösten jobbat med att arrangera Per Gessles musik för musikalen som baseras på insamlade kärlekshistorier från människorna i Halland.

Halland Love Stories har premiär på Teater Halland den 2 mars 2018 och turnérar först i Halland till Kungsbacka teater, Falkhallen och avslutar på Halmstad teater som grand finale i maj. Hallandsturnén är ett stort samarbete med teaterhusen, teaterföreningarna och Riksteatern Halland. Föreställningarna ges både dagtid och kvällstid för såväl allmänheten som gymnasieelever. Under våren görs gästspel utanför Halland i bl a Skövde, Kristianstad, Osby, Motala och Höganäs

PLATS: TEATER HALLAND 7 DECEMBER KL 19:00

Foajén öppnar kl 18.00. Servering av vin, öl, smörrebröd m m.

VILL DU GÖRA EN INTERVJU MED LOTTA WENGLÉN ÄR DU VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA MIG.

PRESSBILD: av Malin Arnesson – finns att ladda ner här

FACEBOOK-EVENT: https://www.facebook.com/events/1930802560578644/?active_tab=discussion

MER INFO OM KVÄLLEN: http://www.teaterhalland.nu/evenemang/omsminkat-lotta_venglen/?v=a98b192df3d8

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *