Med konsten ser vi världen med nya ögon

Vi på Teater Halland är stolta­ över att säga att vi är alla ­hallänningars teater. Ni äger ­teatern och ni har gett oss ett uppdrag: att finnas mitt i sam­hället, att bidra till samtal och att skapa stor konst. Det är ett u­ppdrag som vi tar på största allvar. Det sista året har vi sett terrordåd på nära håll och en politisk utveckling som i många länder ­begränsar den fria konsten och det öppna samtalet. Därför kommer­ vi under spelåret 17/18 att turnera i alla kommuner, spela på skolor, bygdegårdar, små och stora scener och i teaterhuset i Varberg. Vi gör föreställningar för 4–7-åringar, för högstadiet, gymnasiet och vuxna. Missa inte Telemakos – badkarsäventyret fritt efter Odysséen. Vi har också sju fantastiska gästspel – flera i samarbete med Varbergs Riksteaterförening. Dessutom gästas vi av Jesper Odelberg och Johan Seige i standup-föreställningen Ni skojar va?

På torsdagskvällarna håller vi teaterhuset öppet och bjuder in till Skavet, Osminkat och Doc Lounge. Vi kommer ha fyra premiärer, varav en består av hallänningarnas egna historier – i Halland Love Stories. Vi hoppas att det blir föreställningar som känns i magen, som väcker nya tankar och är fantastiska att titta på.

Vi tänker nämligen att den fria konsten är lika viktig som det fria ordet i en demokrati. Genom konsten kan vi se världen med nya ögon, få en djupare förståelse för andra människor och för oss själva. Där blir livet ­så mycket större. Så mycket intressantare. Och så mycket roligare.

Om allt detta som nu händer hos oss och när vi kommer på turné kan du läsa i Programblad_hösten2017! Imorgon torsdag den 7 september öppnar vi huset i en sprakande härlig Säsongsöppning. Varmt välkomna!

Anna Sjövall
VD och Konstnärlig ledare


Vill du hämta ett tryckt exemplar av säsongsprogrammet?

Gå till ditt turistbyrån eller huvudbiblioteket i din hallandskommun. Är det enklare för dig så sänder vi gärna ett med posten – hör av dig till oss på info@teaterhalland.se

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *