Kära publik!

Vi på Teater Halland är stolta över att säga att vi är alla hallänningars teater. Ni äger teatern och ni har gett oss ett uppdrag: att finnas mitt i samhället, att bidra till samtal mellan människor och att skapa stor konst.

Det är ett uppdrag som vi tar på största allvar.

Under spelåret 17/18 gör vi Telemakos, en nyskriven pjäs av Emma Broström, fritt efter Odysséen. Det blir ett magiskt badkarsäventyr för de mindre barnen, om längtan efter en förälder som aldrig kommer hem. För högstadiet och gymnasiet gör vi en klassrumsföreställning om makt och identitet. Och inför vårens satsning, musikalen Halland Love Stories, reser vi runt och träffar människor för att samla berättelser, få nya perspektiv och inspiration. Vi hoppas att det blir föreställningar som känns i magen, som väcker nya tankar och är fantastiska att titta på – spännande, roliga och outsägligt sorgliga.

Under året kommer vi att turnera i alla kommuner, spela på skolor, bygdegårdar, små och stora scener och i teaterhuset i Varberg. Varje torsdag är teatern öppen. Då har vi after work i vår foajé och bjuder på gästspel, Doc Lounge och samtal med intressanta gäster i de kvällar vi kallar Skavet respektive Osminkat. Hoppas att vi ses där.

Det sista året har fått oss att tänka extra mycket på uppdraget ni gett oss. Vi har sett terrordåd på nära håll och en politisk utveckling i många länder där demokratins pelare skakas i grunden. Det finns många som vill begränsa den fria konsten och det öppna samtalet, som jobbar hårt för att stänga ner teatrar, stoppa stödet till den offentliga kulturen och begränsa dess innehåll. Vi vill inte att de ska ta över. Varken samtalet eller politiken.

Vi tänker nämligen att den fria konsten är lika viktig som det fria ordet i en demokrati. Genom konsten kan vi se världen med nya ögon, få en djupare förståelse för andra människor och för oss själva. Där blir livet så mycket större. Så mycket intressantare. Och så mycket roligare.

Anna Sjövall
VD och Konstnärlig ledare

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *