Funktionshindrade på teaterläger med Oscar Ohlson – gör pjäs om Mello-mysterium


Varbergs Omsorg Arbetscentrum gör en satsning på teaterläger hos Teater Halland tillsammans med Studiefrämjandet. Under två veckor repeterar sju entusiastiska deltagare in den egna pjäsen ”Det stora mello-mysteriet” tillsammans med teaterns skådespelare Oscar Ohlson för att ha premiär fredagen den 17 mars i teaterns Runda Scen.

Varbergs kommuns enhet Arbetscentrum har uppdrag att ordna aktiviteter för bland annat vuxna funktionshindrade. Lenita Stagl och Marie Sandberg ser kulturaktiviteter som mycket värdefulla för deras kunder.

– Vi ser ju tydligt att de älskar detta och de gör stora framsteg. De vågar ta mer plats och man ser hur de blir mycket gladare när de jobbar med teater, säger Marie Sandberg.

Detta är andra året som just denna grupp deltar i ett teaterläger på Teater Halland. Varbergs kommun har skjutit till pengar för att det skulle bli möjligt. Teater Hallands tekniker och kostymvårdspersonal backar upp med resurser för att skapa en glittrig mellokänsla med ljus, ljud och kostymer ur teaterns kostymförråd.

Under tio halvdagar, måndag-fredag den 7:e till 17:e mars jobbar de med pjäsen som de skrivit tillsammans med Oscar Ohlson och temat är högaktuellt. När rollkara
ktärerna Cornelis Vreeswijk, Rihanna och en hårdrockare ska framföra sin musiknummer i melodifestivalen utsätts den ena efter den andra av sabotage. Flera av deltagarna är duktiga musikaliskt och Oscar är dessutom musikalutbildad, så det föll sig naturligt att göra något med musik

– Det är fantastiskt härligt att jobba med dem. Det är mycket glädje, mycket känslor. Myckat av allt, säger Oscar efter att ha jobbat med dem i några dagar.Oscar-Ohlson-_-foto-HenriKokko

På fredagskvällen den 17 mars är det dags att möta publiken som består av nära och kära. Flera av deltagarna har hopp om att bli skådespelare eller komma med i Glada Hudikteatern.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *