Stort intresse för filmworkshops, men Mehayla önskar också nyanlända elever från Laholm och Falkenberg

mehayla-animation-2017

Vi kan glatt konstatera att det kostnadsfria erbjudandet om film- och animationsworkshops för nyanlända barn och ungdomar var välkommet. Inom kort kommer vår pedagog Mehayla Chamaleh att starta upp på två skolor i Halmstad och en i Kungsbacka.

– Vi  har än så länge bland annat Andersbergsskolan och Östergårdsskolan som kommer att skapa film. På Östergårdsskolan kommer cirka femton elever, blandade från mellan- och högstadiet att göra filmer som ska visas för andra elever på skolan. På Andersbergsskolan är det elever i årskurserna 3 och 4, där alla kommer från olika länder, berättar Mehayla som arbetat mycket med teaterns UNday-projekt genom åren.

Eleverna filmar med IPads utifrån att de tagit fram storyboards kring deras erfarenheter och upplevelser. De lär sig också att klippa film tillsammans.

– Det känns väldigt spännande att komma ut till eleverna och det känns välkommet. Vi har fler intresseanmälningar, men skulle gärna se att vårt erbjudande fördelas över hela länet så vi håller lite öppet för bokningar från Laholms och Falkenbergs kommuner nu, säger Mehayla.

Vid intresse och för bokning – läs mer!

2015

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *