Doc Lounge Varberg startar säsongen 2/2 med gastkramande mordhistoria

Ur The Promise

Ur The Promise

Modernt Shakespearedrama med kärlek, svek och mord i vårens första dokumentär

Ett modernt Shakespearedrama med kärlek, svek och mord blir årets första Doc Lounge Live-film. Johan Rosquist – doktorand i kriminologi – kommer att vara på plats och ge sin syn på fallet och svarar på publikens frågor. Dessutom får publiken möta nya teaterchefen, Anna Sjövall som berättar om teatervåren och kommande satsningar.

Filmen The Promise som visas 2 febuari löper längs en röd tråd av filmer kring om kärlek på ett eller annat sätt. Fyra filmer som spänner över hela världen vad gäller ämnen, människoöden och sinnen… med det genomgående temat KÄRLEK!

The Promise handlar om en tysk ung mans kärlek till en amerikansk kvinna – om ett bestialiskt morfall där dokumentärfilmarna under sitt treåriga arbete upptäckte nya avslöjanden. Redan den 16 febuari visas nästa film – Pearl of Africa – en kärlekshistoria i Uganda – där önskan om att leva sitt liv innebär fruktan för döden.

Ur Pearl of Africa

Ur Pearl of Africa

Den röda tråden – kärlek av olika slag

Den 9 mars tar filmen oss till den danska restaurangen NOMA – där vi får följa kocken René Redzepis passion och året när allt höll på att rasa, innan han reste sig igen. En kväll med lokalproducerade smörrebröd och även danskt på musiksscenen innan filmen.

Våren sista film visas den 20 april, The Grown Ups. Filmpubliken får följa med till det spanska boendet för människor med Downs syndrom – som skildrar hur det är att inte få leva livet fullt ut när andra ser en som ett barn trots att man är 50 år och älskar en annan människa.

Ur Grown Ups

Ur Grown Ups

Under kvällarna kommer som alltid att bjudas på musik – från Lennon- och Dylantolkningar med afrikanska congastoner, en dansk duo bjuder på danskt, bluegrass och ragtime och slutligen den 20 april gästas vi av talangerna från Funkismello i Halmstad.

Fortsatt satsning på filmen hos teatern

Teater Halland har drivit Doc Lounge Varberg sedan januari 2013 och går nu in i sitt fjärde år.

– Vi ser dessa dokumentärfilmskvällar i lyxförpackning som ett mycket fint komplement till teaterns ordinarie utbud genom att vi dels når en ny publik och dels kan lyfta samhällsfrågor och globala frågor med ett lokalt perspektiv, säger Lena Sandersson, PR-ansvarig på Teater Halland och konceptutvecklare för Doc Lounge.

I december avtackades projektledaren och filmvetaren Louise Morberg som gått vidare till en tjänst inom Riksteatern och just nu pågår arbetet med att hitta en ersättare för Doc Lounge Varberg. Den nya projektledaren kommer att hålla i övriga filmkvällar i vår och höstens kommande fyra.

PRESSBILDER FINNS PÅ TEATER HALLANDS HEMSIDA

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *