I söndags öppnade vi upp Teater Halland för allmänheten efter ett halvårs tid av ombyggnation.

Genom huset flödade uppskattningsvis närmare 450 personer för att ta del av föreställningar för stora och små, afternoon tea, sagostund, guideturer genom skrymslen och vrår, julkabaret, sagostund och inte minst en elevutställning samt konstworkshop i ateljén. Alla möttes de av en välkomnande ny entré och kunde njuta av det förstorade Teatercaféet och de skönsjungande skådespelarna som bjöd på sina egna favoriter på Foajéscenen.

Teaterchefen Maria Ericson läste stämningsfullt Georg Rydebergs vackra dikt Tomten innan hon avtackades av teaterns nuvarande och gamla styrelse samt av representanter från Varbergs kommun, Region Halland, Riksteatern och teaterkollegor då hon vid årsskiftet lämnar över rodret efter 9 år som chef och konstnärlig ledare till Anna Sjövall.

Ombyggnationen har bidragit till ett teaterhus som är tillgängligare för de med funktionshinder, erbjuder en betydligt bättre arbetsmiljö, blir energisnålare och har sänkta driftskostnader och inte minst ett mer välkomnande teaterhus för såväl skolelever som allmänhet.