Något av det svenskaste vi har

(Ur Scenhöst 2016)

Petter åker på bygdegårdsturné till våren

Petter Heldt ska turnéra i bygdegårdarna till våren. Kommande föreställning vrider och vänder på det svenskaste vi har. Missa inte ”Den stora ensamheten”….

– Dramatikern Johan Friberg skickade mig pjästexten och jag känner att jag kan göra något speciellt av den. Det som lockar mig är, som ganska ofta, att gestalta människor som lever lite i marginalen. Se vad ensamheten gör med oss människor, säger Petter Heldt.

Regisserar sig själv

Petter är både skådespelare och regissör och kommer att regissera sig själv i den kommande uppsättningen. Men föreställningen kommer att innehålla en hel del svensk musik, något av det svenskaste vi har, avslöjar han.

– Rollkaraktärens reflexioner och tankar kring alla de människor han möter, varvas med lager av musik som vi svenskar så väl känner igen. Musiken skapar en speciell dimension i denna starka monolog.

Karaktärens huvud

– Jag ser fram emot att ta med mig bygdegårdspubliken in i karaktärens värld. Var och en i publiken kanske upptäcker något nytt, lär sig något om andra människors beteenden och bakomliggande orsaker, kanske förstår sig själva lite bättre.

den_stora_ensamheten_3

Föreställningen har premiär under våren 2017 och bygdegårdar kan boka redan nu. Läs mer om uppsättningen här!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *