Julkabaret på turné i bygdegårdarna

Du kan kalla det Best Of! Vi går nämligen på turné med godbitar ur senaste årens julföreställningar. Vi lämnar teaterrummet och gästar ett tiotal bygdegårdar – från Lerbäck och Hanhalsgården i norr till Ränneslöv i söder. Utan att avslöja hela julklappen så kan vi nämna Oh Helga Natt, Pojken som tomten glömde, Fairytale of New York, Sverige och Grönkålsarian ur Carmen.

I december månad beger vi oss ut på en turné med tio föreställningar i halländska bygdegårdar. Två musiker, fyra skådespelare/sångare och två av teaterns tekniker drar ut på vägarna för att möta er på hemmaplan. Genom ett härligt samarbete med respektive bygdegård blir varje föreställningskväll helt unik.

Unika kvällar på varje ort

– Vi kommer ut med två riktigt fina akter som arrangörerna själva har fria händer att kombinera med matinslag och tillsammans bygger vi platsspecifika koncept, säger Lena Sandersson, PR- och marknadsansvarig på Teater Halland.

Det gör att arrangörerna själva kan forma sin julkabaret och även sätta en prisnivå som de känner är rätt och rimlig hos sin målgrupp.

– Någon kanske ordnar enkel julfika, jultallrik, kalkonmiddag eller lite glöggmingel. Medan någon annan redan lockats av idén att ordna ett hemlagat och dignande julbord! I början av hösten kommer vi att via teaterns hemsida kunna presentera de olika bygdegårdarnas koncept, biljettinformation och annat.

Snabbt välbokat

Erbjudandet som lanserades kring midsommar mottogs väl. Redan följande morgon ringde man från Skavböke bygdegård i Halmstad för att säkra sin kväll. På bara några dagar ramlade bokningar in på löpande band och i skrivande stund är bara ett fåtal obokade.

Kul att gästa bygdegårdarna igen

– Det känns fantastiskt roligt att få komma ut i bygdegårdarna igen, säger Heléne Lofjärd – producent för Teater Hallands Julkabaret.

– Vi minns med glädje såväl Fröken Julie och Tribadernas natt, som pjäsen Ålderdomshemmet där vi tog in amatörer i varje föreställning. Denna gång är det inte en teaterpjäs, utan en vacker, tänkvärd och samtidigt rolig decemberkväll med det bästa från senaste årens julshower.

Biljettforum_stor_Julkabaret2016

Ensemblen har plockat sina bästa

På scen står teaterns skådespelare Petter Heldt, Sonja Lund, Lasse Carlsson och Oscar Ohlson tillsammans med musikern Jonas Franke Blom och kapellmästaren Harald Svensson. Vi kan avslöja att den sköna mixen av låtar, dikter, texter och sketcher innehåller Oh Helga Natt, Pojken som tomten glömde – som några nog hört med Hepstars, the Pouges finstämda låt Fairytale of New York, en gripande version av gruppen Kents låt Sverige och teaterns hopkok på Grönkålsaarian ur Carmen. Mer berättar vi inte nu – för då blir det ju ingen julklapp.

Vill ni boka oss? Ring oss på 0340-54 22 80 eller se www.teaterhalland.se

Speldatum runtom i Halland finns på hemsidan.

// Ur Teater Hallands tidning SCENHÖST 2016 – bläddra i hela tidningen här

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *