IMG_0766

Skapande Skola-projekt

Teater Halland har lång erfarenhet av pedagogiska arbeten och Skapande Skola-projekt. Ett Skapande-skola-projekt ska utgå från skolans idéer, men vår erfarenhet är att det ofta är bra att prata sig samman om lämpligt projekt. Vi hjälper skolan med att formulera sitt projekt och kommer gärna med idéer att utgå ifrån. Om vi ser att någon annan aktör skulle göra projektet bättre än oss är vi behjälpliga att slussa vidare.

Teater Halland har arbetat i flera skolor och kommuner med olika projekt de sista åren. På teatern finns många medarbetare och de har olika kompetenser inom kreativa processer, manus, dramaturgi, ljus, ljud, mask, kostym, projektledning och delar gärna med sig av kunskaper till elever och lärarlag. Ett flertal projekt har tagit fasta på värdegrundsfrågor av olika slag.

Några av Teater Hallands referensprojekt:

  • UNday-elever får möta barn i andra delar av världen. Vi arbetar med teman som människors lika värde, barns rättigheter och hållbar framtid. Dessa upplägg har vi haft med bl a Påskbergsskolan, Hagaskolan och Götriks skola tillsammans med skolor i Danmark, England, Frankrike, Rumänien och Gaza/Västbanken. All info finns på www.unday.org
  • Föreställning i fokus– många skolor väljer att se en föreställning och samtidigt genomföra ett Skapande skola projekt kring tematiken med för- och efterarbete. Detta har vi bl a gjort på Hasslövs bygdeskola i Laholm.
  • Vad lär vi oss i skolan hela dagarna?– tillsammans ”forskar” vi kring frågeställningar som: Vad är det att gå i skolan? Hur lär jag mig? När lär jag mig? Kreativa workshops. Genomfördes på Morups Friskola och Fjordskolan.
  • Animationsprojekt baserat på en bok vi sätter upp som pjäs hösten 2016. På Frillesåsskolan jobbar man utifrån tema värdegrund och saga. Eleverna har läst Katarina von Bredows succébok för unga och skapar storyboards och animerade filmer utifrån den. Samma bok har Teater Halland låtit bli ett pjäsmanus och eleverna får i höst se Teater Hallands tolkning som teaterpjäs.

Gruppstorlek: Enligt överenskommelse

Plats: Enligt överenskommelse

Grundpris/kostnad: Enligt överenskommelse. Observera att finansiering av Skapande Skola-projekt inte kan kombineras med redan regionalt subventionerade teaterbiljetter eller resor.

Kontaktperson: Heléne Lofjärd producent, Tel 0340-54 22 82 helene.lofjard@teaterhalland.se

Bra länkar

(Foto ovan: Linnea Nilsson)

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *